Sárgaláz - SJCAM SJ4000 teszt

A nagy klasszikus SJCAM SJ4000, amit mindenki ismer, de én ebben a témában sajnos még szűz vagyok szóval kölcsön kértem egyet, a blogolvasók nagyobb dicsőségére. Szóval mit is kell tudni ezekről az akció kamerákról, ami a légi felvételek kapcsán is fontos? Kicsik, könnyűek és nem túl drágák, cserébe viszonylag jó (ami persze igen relatív) képet és videót képesek készíteni. Mivel az SJCAM lassan olyan legenda lesz, mint a nagy márka a GoPro, csak a kisebb büdzsével rendelkezők körében, hogy kamera és fényképezés témában ildomos egy ilyen cikkel kezdeni.

Nos mennyi az olcsó? Nagyjából 20.000 Ft körül lehet kapni, egy sima Go Pro-t pedig 40-45.000 körül, de pl. egy Hero 4 már 70.000 forint körül van, azért ez nagy különbség. Nagyjából ilyen elvárásokkal is kezdtem nekiállni a tesztelésnek, de olyan pocsék volt az idő, hogy képtelenség volt kimenni vagy két hétig.

Az hogy mennyire kicsi, engem meglepett, annak ellenére, hogy tudtam, hogy csak 59,4x41x30mm, vagyis 6 centi a leghosszabb kiterjedése. Ez persze most jó, de azért előre vetíti, hogy a beltartalomnak nem marad túl sok hely. A kamera kísértetiesen hasonlít az ősre, a GoPro-ra, ami persze ebben a kategóriában normális, ezt azzal fejelte meg a gyártó, hogy kismillió színben kapható. Hozzá kell tenni, hogy nagy különcséget már csak a méret okán sem lehet elérni, ráadásul ez a kategória egyébként sem a designról, sokkal inkább a funkcionalitásról szól. A másik fontos dolog, hogy mivel akció kameráról beszélünk, bele kell férnie abba a hozzá adott védőtokba, ami a külső behatásoktól óvja a kamerát, ezért a kocka forma relatíve adott.

Tovább a quadkopter.blog.hu cikkére...
Megosztom