Pentax K-3 II fényképezőgép váz


A termékhez jelenleg nincs ajánlatunk

Nagyfelbontású képek A K-3 II fényképezőgép aluláteresztő szűrő nélküli 24,35 effektív megapixeles CMOS szenzorának és a PENTAX 645Z középformátumú digitális fényképezőgépben i Teljes leírás >

Termékleírás

Nagyfelbontású képek

A K-3 II fényképezőgép aluláteresztő szűrő nélküli 24,35 effektív megapixeles CMOS szenzorának és a PENTAX 645Z középformátumú digitális fényképezőgépben is használt PRIME III képfeldolgozó motornak köszönhetően éles és finom átmenetekkel rendelkező, tónusokban gazdag képek készítését teszi lehetővé. Hatékonyan minimalizálja a magas érzékenység használatakor fellépő zajt, akár ISO 51200 érzékenység esetén is.

Új generációs PENTAX SR (Shake Reduction) mechanizmus

(1) Továbbfejlesztett, vázon belül található SR mechanizmus A K-3 II a PENTAX által fejlesztett SR (Shake Reduction) mechanizmust is magáénak mondhatja, mely minden kompatibilis K-bajonettes objektívvel működik.* Az új, nagy érzékenységű giroszkópnak köszönhetően a rendszer minden eddiginél hatékonyabban korrigálja a fényképezőgép bemozdulásait, akár 4.5 fényérték átfogásban (a legjobb érték a K sorozatban), ami akár svenkelés esetén is hatékony segítséget nyújt.

(2) Új fejlesztésű „Pixel Shift Resolution System” a szenzor kapacitását meghaladó felbontású fotók készítéséhez A K-3 II rendelkezik a legújabb fejlesztésű Pixel Shift Resolution System** névre keresztelt technológiával, amely 4 egymást követő fotót készít a témáról, minden újabb exponálásnál egy-egy pixellel eltolva a szenzort, majd ezeket egy kompozit kép formájában egyesíti. A hagyományos Bayer rendszerhez képest - ahol minden pixel csak egy színkomponenst érzékel -, az új rendszerben minden pixel az összes szín-információt tartalmazza. Ez az innovatív rendszer valósághű színreprodukciót, részletgazdagságot és magas érzékenység használata esetén alacsony zajszintet biztosít a szuper-nagyfelbontású képek felvételekor. Az így rögzített képek egyesíthetőek a mellékelt szoftver használatával egy számítógépen, vagy akár a fényképezőgépen belül is.

(3) Innovatív aluláteresztő szűrő szimuláció a moiré minimalizálásának érdekében Az optikai aluláteresztő szűrőt szimuláló funkció*** szubpixel szintű mikroszkopikus rezgésekkel szűri ki a moiré effektust expozíció közben, mely ugyanazt a hatást váltja ki, mint egy dedikált optikai aluláteresztő szűrő. De ellenben az optikai aluláteresztő szűrőkkel, amik mindig ugyanazt a hatást gyakorolják a képekre, az innovatív szimulátor nem csak ki- és bekapcsolható, de annak mértéke is beállítható. Ezzel a témához igazíthatjuk az ideális szűrés mértékét.

(4) Felhasználó segítő funkciók A szenzor bármely irányba történő elmozgatását lehetővé tévő SR mechanizmus az egyik oka amiért olyan felhasználót segítő funkciók kerülhettek a gépbe, mint az automata vízszint 3 kiegyenlítő, kompozíciós finomhangolás, és az ASTRO TRACER, mely megkönnyíti a csillagászati fényképezést.

* Kompatibilis objektívek: K-, KA-, KAF-, KAF2- és KAF3-bajonettes objektívek, „screw-mount” objektívek (adapterrel); 645- és 67-rendszerű objektívek (adapterrel). Egyes funkciók nem elérhetőek bizonyos objektívekkel.

** A funkció használata esetén javasolt a fényképezőgépet egy stabil állványra helyezni. Mozgó téma esetén a rögzített kép részben vagy teljes egészében bemozdulhat.

*** Ez a funkció 1/1000 vagy lassabb záridő használata esetén a leghatékonyabb. A funkció nem használható bizonyos üzemmódokban (pl: Pixel Shift Resolution System).

3. Nagy pontosságú SAFOX XI AF modul 27 fókuszponttal

A K-3 II az igazán kifinomult SAFOX XI AF modulja, kiterjesztett 27 pontos AF területtel rendelkezik (ebből 25 keresztszenzor). A középső, illetve az alatta és felette elhelyezkedő fókuszpontok a fényerős, F2,8-as optikák fényáteresztő képességéhez tervezett fókuszpontok, melyek egyszerűvé teszik a hajszálpontos fókuszálást. A legkorszerűbb AF algoritmusnak és a PENTAX Real- Time Scene Analysis rendszerének köszönhetően javult a követő autófókusz teljesítménye és az AF rendszer a -3EV – +18EV tartományban is hatékonyan működik.

4. Kimagaslóan precíz fénymérés a PENTAX Real-Time Scene Analysis rendszerrel

A K-3 II a fejlett, kb. 86.000 pixeles RGB fénymérő szenzorral rendelkező PENTAX Real- Time Scene Analysis rendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer, a fénymérő szenzortól kapott információkat felhasználva pontosabb fókuszálást, fehéregyensúly- és expozíció-mérést tesz lehetővé a fényképezőgép általános teljesítményének javítása mellett, ami így akár -3EV fényértéknél is kiválóan működik. Az RGB szenzort használva a K-3 II automatikusan felismeri a témát és beállítja a felhasználó kreatív szándékainak legmegfelelőbb expozíciós értékeket.

5. Kb. 8,3 kép/másodperces képtovábbítási sebesség

A K-3 II 23 nyers (RAW) és 60 JPEG képet képes rögzíteni egy gyors sorozatban****, 8,3 kép/másodperces sebességgel. Ez több innováció segítségével történt, többek közt egy nagy sebességű képalkotást segítő mechanizmussal, mely optimalizálja gyors sorozat esetén a zárat, tükröt, illetve a rekeszt; egy tompító mechanizmussal mely csökkenti a tükörcsapódás következtében keletkező rezgéseket; valamint a PRIME III képfeldolgozó motorral, mely lehetővé teszi a nagy adatmennyiségek gyors átvitelét.

**** JPEG Felbontás: L, JPEG Minőség: Legjobb

6. Optikai kereső 100%-os lefedettséggel

A K-3 II pentaprizmája az új bevonatának köszönhetően sokkal világosabb keresőképet biztosít. A 0,95-szörös nagyítással rendelkező világos kereső megkönnyíti a komponálást és a pontos fókuszálást.

7. Full HD videofelvétel kreatív eszközökkel

A K-3 II fényképezőgép H.264 tömörítési formátumban képes Full HD videó rögzítésére (1920 x 1080 felbontás; 60i/30p fps). A vázon egy sztereó mikrofon és egy fejhallgató csatlakozó is helyet kapott. A felhasználó manuálisan is állíthatja a felvétel hangerejét, illetve a rögzítés közben is ellenőrizheti azt. A speciális effekteken felül***** a K-3 II fejlett „time-lapse” módot is kínál, mely 4K felbontású videofelvételeket rögzít meghatározott időközönként.

***** Speciális effektek használata esetén a kép/mp eltérhet a normál üzemmódhoz képest.

8. Beépített GPS modul

A beépített GPS modulnak köszönhetően a K-3 II fejlett GPS funkciókat kínál, úgy mint az adott pozíció, szélességi- és hosszúsági fok, magasság, UTC idő és az irány rögzítése. A felhasználó könnyen hozzáférhet a GPS adatokhoz egy számítógépen böngészve az elkészített fotókat. A felhasználó rendelkezésére állnak további egyedi eszközök, úgy mint a GPS-log (követi és rögzíti a fotós mozgását), elektronikus iránytű (a fényképezőgép LCD kijelzőjén jeleníti meg az irányt) és az ASTROTRACER, ami leegyszerűsíti az égitestek felkutatását és fotózását a GPS adatok és a fényképezőgép SR mechanizmusának párosításával.

Gyártó
Pentax
Típus
Tükörreflexes
Felbontás
24.4 Megapixel
Kijelző méret
3.2 "
Video felbontás
1280x720 pixel 1920x1080 pixel
Memóriakártya típusa
SD SDHC SDXC

Az olcsó.hu Pentax K-3 II fényképezőgép váz árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy Pentax K-3 II fényképezőgép váz vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.