Atmos DC 22S kazán


463.792 Ft -tól

Cseh gyártmányú és szabadalmú ATMOS faelgázosító kazán a tüzifa elgázosítása elvén (ellenégés) működik. Az ellenégetés és a kerámia tűztér gyakorlatilag tökéletes égést teszn Teljes leírás >

Termékleírás

Cseh gyártmányú és szabadalmú ATMOS faelgázosító kazán a tüzifa elgázosítása elvén (ellenégés) működik. Az ellenégetés és a kerámia tűztér gyakorlatilag tökéletes égést tesznek lehetővé, minimális égéstermékek mellett. Energiatakarékos, környezetkímélő megoldás. A jelenlegi árak mellett a fűtési költség kb. fele akkora, mint a földgázzal történő fűtés esetén. Hatásfoka a teljes üzemi tartományban 81-89 %-os! A tűztér kerámia béléssel készül a hosszú élettartam és megbízhatóság eléréséért.
Üzemeltetése kényelmes, egyszerű, 50-80 cm-es fahasábok tüzelésére alkalmas. Egyszeri begyújtással kb. 4-6 órát képes üzemelni minden külső beavatkozás nélkül. Ez úgy lehetséges, hogy a faelgázosító kazán maga szabályozza az égés intenzitását (huzat, ventillátor, termosztátok) így a teljes üzemidőben nagyjából állandó és egyenletes az energia termelése. Természetesen, ha az égési időn belül pótoljuk a tüzelőanyagot, úgy a fűtés folyamatos lesz, és nem kell újra begyújtani. Az ATMOS faelgázosító kazánok 18kW és 100kW között készülnek, minden igényt kielégítenek, alkalmazhatóságuk széleskörű.
A faelgázosító kazán köré kellenek, ún. kiegészítő berendezések is. Ezek feladata a kazán vezérlésének és szabályzásának ellátása. Lehetőség van indirekt tároló (bojler) beépítésére is, mellyel a fűtési szezonban a hulladék hőből biztosítható a használati melegvíz ellátás. Gyári ajánlás az úgynevezett akkumlációs vagy puffer tartály, amivel a rendszer hatásfoka tovább javul, kezelése komfortosabbá válik.

Gyártó
Atmos
Típus
Faelgázosító kazán
Füstelvezetés
Kéményes (nyílt)
Elhelyezés
Álló
Teljesítmény
22 kW
Használati melegvíz előállítás
Nincs melegvíz előállítás
Hatásfok
89 %

Az olcsó.hu Atmos DC 22S kazán árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy Atmos DC 22S kazán vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.

Árváltozás

E-Mail értesítést kérek, ha ez a termék olcsóbb lesz mint

Hozzászólások