Unod a könyveket? Ezt szeretni fogod!

Beszámoltunk már okosóráról, okosszemüvegről, okos teniszütőről és már legalább egy okos kütyü szinte minden háztartásban megtalálható, gondoljunk csak a telefonunkra, sokan már ijedten néznek egy gombokkal teli mobiltelefonra, vajon mi lehet ez?

Nem kellett sokat várnunk egy új okos kütyüre, melyet az MIT kutatói fejlesztettek ki. Az ötlet nagyszerű, mi csak okoskönyvnek hívjuk. Ha nem szeretsz olvasni és az E-Book olvasó sem nyerte el tetszésedet, akkor ezt a készüléket neked találták ki. Az okoskönyv nem csupán egy szimpla könyv, sokkal több annál. Az olvasónak fel kell vennie egy különleges mellényt, mely folyamatosan ingerekkel bombázza a célszemélyt a könyvben történteknek megfelelően. Megváltoztatja a szívverést, összeszorítja mellkasunkat, képes megváltoztatni a testhőmérsékletet különböző pontokon és még megannyi hatásnak leszünk kitéve, ha egy eseménydús könyvet olvasunk. A könyv borítóját 150 LED világítja meg, ezzel hangulatos háttérvilágítást adva az olvasónak, természetesen ez is igazodik az adott helyszínhez és cselekményhez.

A prototípus egyenlőre egy könyvvel működik együtt, a kutatók erre James Tiptree Jr. The Girl Who Was Plugged In című tudományos-fantasztikus regényét választották. A kutatók szerint az eredmény garantált, az egyik pillanatban egy tengerparti napsütésben érezhetjük magunkat, de pár oldallal később már egy sötét és hideg pincének az érzését kelti bennünk az okoskönyv.
Megosztom