Robotmunkások fogadják a vendégeket az első robot-hotelben

A japánok megnyitották az első robot-hotelt, mely a Henn-na Hotel nevet kapta (fordításban Furcsa Hotel). A hotel legnagyobb különlegessége, hogy a recepción két robot fogadja a beérkező vendégeket.

A japánokat egy szinte teljesen élethű android-hölgy fogadja, a japánul nem tudókat pedig (teljesen érthetetlen okokból) egy robot-dinoszaurusz. A hírek szerint a robotok képesek teljes mondatokban beszélgetni velünk.

A hotelben nem csak a recepción dolgoznak robotok, szinte az egész szállodát ellepték. Ezek a készülékek felelnek a takarításért, a csomagszállításért és még sok egyéb feladatuk van képességeiktől függően. A hotel egyébként full extrás, biometrikus azonosítóval lehet belépni a szobákba, automata a légkondi és mozgásérzékelős világítás fogad minket.

A tulajdonos szerint nem csak reklám céljából válaszotta a robotokat, a fenntartási költségek jóval kevesebbek és így nem kerül sokba egy szoba sem, nagyjából 15 ezer forint körül már egyágyas szobát lehet bérelni, de van VIP szoba is 41 ezer forintért.
Megosztom