Összelegózható okostelefon és térérzékelős tablet

A Google I/O konferencián bemutatták a közérdekűnek is az első moduláris telefont, mely élesben is debütált több-kevesebb sikerrel és a jelenleg még csak fejlesztőknek szánt un. térérzékelős tabletek is napvilágot láttak.
<b>Project Ara</b>

Az Ara kódnéven futó fejlesztés lényege, hogy az okostelefon alkatrészei lego szerűen szétszedhetőek és újból összerakhatóak legyenek, így bármikor kicserélhetjük házilag a kamerát, processzort, wifit és sok más alkatrészt is, ha esetleg meghibásodik vagy éppen jobbat szeretnénk helyette. A konferencián bemutatott telefon még nem teljesen olyan, amilyenre számítottunk, a teszteléskor több alkalommal is lefagyott a készülék, ráadásul a látványtervekkel sem egyezik meg. A Project Ara legnagyobb hátránya, hogy jelenleg az Android csak az adott készülékhez szükséges drivereket támogatja, így ha kicserélnénk egy alkatrészt, nem működne megfelelően, de ezen is dolgozik a fejlesztő csapat. A Google a készüléket legkésőbb 2015 elején dobná piacra.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/PQqudiUdGuo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


<b>Project Tango</b>

A Google új technológiát fejlesztett ki a tabletek piacán, 3D feltérképezésre is alkalmas készülékeket hoztak létre, melyek a beltéri navigációt és a kiterjesztett valóságot egy új szintre emelhetik. A Project Tango referencia táblagépei már elérhetőek a fejlesztők részére potom 1024 dollárért, melyért cserébe nem csak a 3D-s feltérképezést kapják a szerencsések, hanem egy brutális hardvert is: nVidia Tegra K1 processzor, 4 GB RAM, 128 GB tárhely, 4G/LTE kapcsolat. Az LG is beszállt a fejlesztésbe, így 2015 környékére már elkészülhetnek az első Project Tango alapokra épülő tabletek a háztartásokba.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/Qe10ExwzCqk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Megosztom