Okosbútorok az IKEA és a Samsung közreműködésével

Az IKEA és a Samsung koprodukciójával született meg az a vezeték nélküli töltést biztosító bútor kollekció, mely a svéd bútorgyártás minőségi darabjait ötvözi a Samsung csúcstechnológiájával.A Wireless Power Consortium (WPC) nevű iparági szövetséggel együttműködve a "Home Smart" töltőkollekció megszünteti a helyhez kötött okostelefon töltési lehetőséget, így könnyebbé és szebbé teheti mindennapjainkat.

„Kutatásaink alapján és számtalan otthon felkeresése után bizton állíthatjuk, hogy az emberek nem szeretik a vezetékek kusza halmazát. Leginkább az okoz gondot, hogy nem találják a töltőjüket és lemerül a telefonjuk akkumulátora. Az új innovatív megoldásaink – amelyek a bútorokat a vezeték nélküli töltés technológiájával ötvözik – egyszerűbbé teszik az életet” – nyilatkozta Jeanette Skjelmose, az IKEA világítás és vezeték nélküli töltés üzleti-területi vezetője.

Egyenlőre még gyerekcipőben jár az új fejlesztés, ugyanis a technológia már adott volt a piacon, de a Samsung termékpalettájáról csak a Galaxy S6 és S6 edge okostelefonok támogatják a vezeték nélküli töltés ilyen formáját. Az IKEA hosszabb távra tervez, az év során folyamatosan bővítik a termékválasztékot, legyen szó íróasztalról, éjjeli szekrényről vagy akár asztali és álló lámpáról. 2015 áprilisától fog debütálni az új kollekció, először Európában, majd a világ minden részén elérhető lesz.
Megosztom