Itt az új Google notebook

A Google szerdán jelentette be termékpalettájának legfrisebb tagját, az új Chromebook Pixel notebookot, mely erősebb hardverrel és jobb üzemidővel kerül a boltokba. A design hasonlít elődjéhez, megmaradt a szögletes kialakítás és a fém burkolatú ház, mely leginkább az Apple Macbook szériájára hajaz.

Az alap Pixel laptop Intel Core i5 processzort, 8GB rendszermemóriát és 32GB tárhelyet kapott, de rendelhető Core i7 processzorral is. A kijelző rendkívül széles betekintési szöggel rendelkezik, 12,85 hüvelykes és 2560x1700 pixeles felbontású. A régebbi modellnél a Google legnagyobb problémája a gyenge üzemidő volt, ezt most kijavították és akár 12 óráig is bírja egyetlen feltöltéssel, de a 15 perces gyorstöltés segítségével akár 2 óriág is használhatjuk a Chromebook Pixelt.

Az új csúcskategóriás notebook egyenlőre még nem kapható nálunk, jelenleg elég borsos áron, körülbelül 290 ezer forintba kerül a Google online boltjában, de nemrég megnyílt az első hivatalos Google Store Londonban, ahol a Pixel-en kívül, a Nexus 6 és a Nexus 9 készülékek is helyben megvásárolhatók.
Megosztom