iPhone 6 bejelentés és Apple Watch okosóra

A korábban kiszivárgott információk bebizonyosodtak tegnap este, mikor Tim Cook bejelentette, hogy valóban két új iPhone érkezik, de az Apple Watch és az Apple Pay is bemutatkozott az Apple nagyszabású médiarendezvényén.


A két új modell, az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus is becsatlakozik a tepsi méretű okostelefonok közé, ugyanis előbbi 4.7, utóbbi pedig 5.5 hüvelykes Retina HD kijelzőt kapott. Az iPhone 6 belsejében is történtek változások, az iPhone 5s-hez képest az új A8 processzor akár 25 százalékkal is gyorsabb lehet, grafikus vezérlője pedig 50 százalékkal szárnyalja túl elődjét az Apple szerint. Az akkumulátor üzemideje is javult, de ezt főleg a nagyobb iPhone 6 Plus esetében érzékelhetjük, itt ugyanis 40-100 százalékkal hosszabb üzemidő is lehetséges.A kamera az előző szériához hasonlóan 8 megapixeles maradt, de továbbfejlesztett képstabilizátort és gyorsabb autófókuszt kapott. Az iOS 8-ról is érdemes pár szót megemlíteni, ugyanis itt is történtek változások: javították az alkalmazások egymás közötti kommunikációját, illetve az értesítési rendszeren is csiszoltak az Apple szakemberei. Újdonság még, hogy NFC is került a telefonokba, összekötve az Apple Pay fizetési szolgáltatásával, ugyanis ezzel a lehetőséggel bankkártyaként is használhatjuk telefonunkat.A korábban iWatch-ként ismert okosórát most Apple Watch néven jelentették be az új iPhone 6 okostelefonnal együtt, mely se nem szép, se nem csúnya, de a kezelőfelületre és az extrákra nem lehet panaszunk. Van lehetőségünk iPhone értesítéséket olvasni, az óra hátuljára szerelt érzékelőknek köszönhetően fitneszre is használhatjuk, Apple TV vezérlőként is funkcionál, illetve fizethetünk is majd vele.

Az iPhone 6 Amerikában 2 év hűséggel 199 dollártól vásárolható meg, az iPhone 6 Plus pedig 299 dollártól kapható, ez a legkisebb 16 GB-os változatokra vonatkozik. Magyarországon egyenlőre még nem kapható a készülék, annyit tudni, hogy "hamarosan" hozzánk is eljut.
Megosztom