Már kapható a Samsung Galaxy S6 és S6 Edge okostelefon

A Samsung legújabb zászlóshajói megérkeztek kis hazánkba, a brutális hardverrel rendelkező Galaxy S6 és a műszakilag megegyező, de már hajlított kijelzős Galaxy S6 Edge okostelefonok.

A hajlított vagy "lefolyós" kijelzős megoldás nem újdonság a Samsung-nál, már a Galaxy Note Edge okostelefonnál is láthattunk hasonló megoldást, ott viszont csak a telefon egyik szélén hajlították meg a kijelzőt.

Tehát a design szép és végre masszív fém burkolatot kapott az S6, mely a bőr hatású hátlapot váltja le, amit a Galaxy S5-nél már megszokhattunk. Az 5,1 hüvelykes Quad HD (2560x1440) felbontású kijelzőt Gorilla Glass 4 védi a sérülésektől és karcoktól. A kamera is elsőosztályú, a hátlapi kamera 16 megapixeles, az előlapi pedig 5 megapixeles, ezen kívül optikai képstabilizátorral és valós idejű HDR-rel is felszerelték. Az akkumulátort sok kritika érte már most, hiszen az S6 mindössze 2550 mAh teljesítményű aksival rendelkezik, de valamelyest kárpótol a vezeték nélküli töltés és a 10 perces gyors töltés is.

A Galaxy S6 és S6 Edge okostelefonokat az új Exynos 7 nyolc magos processzor hajtja, mely már 64-bites architektúrára épül és ezzel együtt jár 3 GB LPDDR4 rendszermemória is. A tárhely is bővült, a legkisebb modell 32 GB-os, de kapható 64 és 128 GB-os kivitelben is.

Nem hagyhatjuk ki az S6 Edge hajlított kijelzőjét sem, a Note Edge okostelefonhoz hasonlóan ez is információ közlésre szolgál. Értesítéseket kapunk nem fogadott hívásról, SMS-ről, időjárásról, eseményekről stb... A Note Edge nem aratott hatalmas sikert hajlított kijelzőjével, kíváncsian várjuk, hogy az S6 Edge már népszerűbb lesz, de 200 ezer forint körüli árcetlinél ez egyenlőre nincs kilátásban. A Samsung Galaxy S6 és S6 Edge már előrendelhető a mobilszolgáltatóknál, illetve néhány forgalmazónál már megvásárolható.
Megosztom