LG Aka - egy furcsa divatirányzat

Lassan Európát is meghódítja egy új őrület, mely a dél-koreai gyártó, az LG új teremtményének is nevezhető, ugyanis az LG Aka okostelefon azonkívűl, hogy nem túl olcsó és egy középkategóriás hardverrel rendelkezik, egészen új ötlettel gazdagítja az okostelefonok piacát.

Nevezhetjük hangulatkeltő eszközöknek is ezeket az okostelefonokat, ugyanis mindegyik modell más "személyiséggel" rendelkezik. Eggy (sárga) a szerelmes típus, Wooky (fehér) általában balhés kedvében van, YoYo (rózsaszín) diétázik, Soul (kék) pedig zeneimádó. A karaktereknek funkcióik is vannak, két koppintással lehet előhívni a szempárt, azután pedig jöhet a szórakozás. Amerre mozgatjuk az ujjunkat arra néznek a szemek, vagy például ha letakarjuk kezünkkel, akkor a vágyaikat láthatjuk a kijelzőn, de az értesítőket is ők fogják közölni velünk egy táblát tartva a kezükben. Kellő humorérzékkel még mókás és esetleg aranyos is lehet, főleg, hogy minden "személyiséghez" különféle tokot és egy játékfigurát is kapunk, ráadásul a csomagolás sem mindennapi.

A hardver átlagosnak mondható, a processzor egy Snapdragon 400-as, mely négy maggal és egyenként 1,2 GHz órajelen fut. Rendszermemóriával sem spóroltak, 1.5 GB került bele, ami érthető a szempáros felület miatt, de emellé társul egy 16 GB-os adattároló is, ami még micro SD memóriakártyával bővíthető is. A kijelző nem lett rossz, 5 hüvelyk HD felbontással.

Az ötlet jó, a megvalósítás sem lett rossz, de talán az európai piac még nincs felkészülve a "trendi" okostelefonokra, főleg, hogy nem egy olcsó készülékről beszélünk egy középkategóriás hardverrel. A cukifaktort megütötte és várjuk a további bejelentéseket az LG-től az Aka termékcsaládban.
Megosztom