BeSafe IZI Up X3 gyerekülés


A termékhez jelenleg nincs ajánlatunk

Súly: 15-36 kg Korcsoport: kb. 4 – 12 év Kategória: 2/3 Bekötési irány: menetirány szerint Jóváhagyás: ECE R4404 Rögzítés módja: 3 pontos biztonsági övvel  A biztonsági ülések I Teljes leírás >

Termékleírás

Súly: 15-36 kg Korcsoport: kb. 4 – 12 év Kategória: 2/3 Bekötési irány: menetirány szerint
Jóváhagyás: ECE R4404 Rögzítés módja: 3 pontos biztonsági övvel


A biztonsági ülések II.-III. kategóriájában a legnagyobb kihívás olyan ülést tervezni, amely 4 évestől 12 éves korig képes maximális biztonságot nyújtani.
A BeSafe legújabb fejlesztése, az iZi Up a legextrémebb vizsgálatoknak is megfelelt. Nagyon jó eredményeket ért el az ADAC teszten és a legújabb NPACS normákhoz igazított oldalvédelmi tesztet is nagyszerű eredménnyel zárta. (NPACS: a gyerekülések értékelésére irányuló, az EU által finanszírozott új program, amely összehangolt tesztelési és értékelési eljárásokat állapít meg.)

Az ülést az ECE R44/04 direktíva szerint vizsgálták be és a II.-III. kategóriában, 15-36 kg testsúlyú gyermekek számára készült.
A biztonságon kívül az iZi Up kiemelkedő kényelmet és számos világújdonságnak számító részletet tartalmaz, amelyeket Ön és gyermeke is nagyra értékelnek majd.

SPD: Side Impackt Protection - fokozott oldalvédelem, energiaelnyelő anyagokkal

A gyermekek oldalütközésekkel szemben különösen védtelenek. Minél igényesebb egy márka, annál több figyelmet szentel az oldalvédelemnek, hiszen a gyereküléseket ma már az oldalvédelem foka minősíti. A ülés váza egy bordákkal megerősített kemény műanyag kagyló, melyet a gépjárműiparból ismert, rugalmas energiaelnyelő betét borít. Ez véd ütközéskor. A vészhelyzetekben fellépő óriási erőhatásoknak csak a különleges minőségű anyagok képesek ellenállni. Hétféle, kizárólag elsődleges felhasználású, nagyszilárdságú műanyagból épül fel egy iZi Up ülés. Az újrahasznosított műanyagok szilárdsága gyenge, ezért biztonsági ülések készítésére alkalmatlanok, a Besafe pontosan ezért kizárólag elsődleges felhasználású műanyagokat használ üléseihez. Egy iZi Up ülés hétféle, kizárólag nagy szilárdságú műanyagból épül fel. A nagyszilárdságú, kopásálló huzat, része a biztonsági rendszernek.

Zárható övvezető – az öv nem csúszhat ki a helyéről.

Az iZi Up a gyermek bekötésére a jármű saját övét használja fel. A biztonságos védelem szempontjából az egyik legfontosabb szempont, hogy az öv minden körülmények között az ideális pozícióban maradjon. Ha ütközéskor az öv ki tud csúszni az övvezetőből és a gyermek súlypontjához képest elmozdul, rendkívüli módon megnő a balesetveszély.
Az iZi Up-nál az övvezetés zárható, ezáltal a probléma tökéletesen megoldott,

1. Strapabíró huzat – minden autóhoz található megfelelő színkombináció

Az iZi Up színeire igazán nem lehet panasz, hiszen mindenki megtalálhatja az ízléséhez és a kocsija színéhez legjobban illő színkombinációt. Minden huzat vastagon bélelt és a fejtámaszba egy párna van beépítve. A huzatot egyszerű levenni és akár mosógépben is moshatjuk, ha betartjuk a mosási utasítást.

2. Az övvezető oldalra is elmozdulhat – a vállöv mindig optimális pozícióban van.

Az iZi Up nem töri meg a 3 pontos biztonsági öv alapgeometriáját, hiszen az így a legbiztonságosabb. Ez úgy oldható meg, hogy a fejtámlával egybeépített övterelő, ha megemeljük, nem csak felfelé, hanem oldalirányba is elmozdul. Logikus, hiszen a gyermeknek nem csak a hosszmérete változik, hanem a szélessége is.

3. Dönthető háttámla - a gyerek akár önállóan állíthatja magát alvó pozícióba.

Az iZi Up háttámláját az ülőlap mellett kétoldalt található karok segítségével meg lehet dönteni, amely kényelmesebb alvást biztosít a gyermek számára. Ezt a műveletet, akár bekötött állapotban ő maga is elvégezheti, mivel különösebb erőkifejtést nem igényel. Amikor meghúzza bármelyik kart, az ülőlap előre csúszik és a háttámla kb. 15 fokkal hátrébb dől. (Az ülés biztonságát természetesen ebben a helyzetben is megvizsgálták.) Amikor a gyerek újra előredől az ülésben, az automatikusan az eredeti ülő pozícióba csúszik vissza.

4. Egyedi beállítások - a fejtámasz igazodik a gyerek magasságához.

A háttámlája magasabb, mint más hasonló kategóriájú üléseké, ezáltal sokkal hosszabb ideig, egészen 10 éves korig használható. A fejtámla magasságállítása egyedi beállításokat tesz lehetővé. Maga az ülés konstrukció nagy mozgásszabadságot ad a gyermeknek. Az ülőfelületet nem szűkítik be felesleges alsó övvezetőkkel (karfákkal), ezáltal kizárható a hibás beépítés lehetősége.

5. Oldalról állítható fejtámla - miközben a gyerek benne ül az ülésben

A tervezők ötletességét dicséri, hogy a fejtámla állításához nem kell kiemelni az ülést. Bármelyik oldalról, akár utazás közben is egy tekerőkar segítségével könnyedén beállítható úgy, hogy közben a gyermek is az ülésben maradhat.

Gyártó
Besafe
Méret
15-36 kg
Minimális súly
15 kg
Maximális súly
36 kg
Extra
állítható fejtámla dönthető mosható huzat

Az olcsó.hu BeSafe IZI Up X3 gyerekülés árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy BeSafe IZI Up X3 gyerekülés vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.