KERTÉSZETI PERLIT 50 Literes


A termékhez jelenleg nincs ajánlatunk

Sűrű, nyitott pórusú 0-6 mm szemcsenyagyságúra duzzasztott, igen könnyű fajsúlyú (120 kg/m3) vulkanikus kőzet, mely a talaj szerkezetét és vízháztartását javítja. Optimális talajklím Teljes leírás >

Termékleírás

Sűrű, nyitott pórusú 0-6 mm szemcsenyagyságúra duzzasztott, igen könnyű fajsúlyú (120 kg/m3) vulkanikus kőzet, mely a talaj szerkezetét és vízháztartását javítja. Optimális talajklímát biztosít a növények tápanyagfelvétele és a talaj gázcserefolyamatai számára. Használatával a növények kondíciója, ezáltal ellenállóképessége javul, kevesebb kémiai növényvédőszer használatát igénylik, így olcsóbb termesztés válik lehetővé. PH:6.8-7 FELHASZNÁLÁSI JAVASLATAI: A kertészeti perlit talajjal általában 25-50-75 százalékos arányban keverve szaporító és nevelő közegként használható fel: Erős vízigényű kultúráknál: 3 rész perlit + 1 rész föld Közepes vízigényű kultúráknál: 1 rész perlit + 1 rész föld Kis vízigényű kultúráknál: 1 rész perlit + 3 rész föld Cserjék, facsemeték: Telepítéskor a facsemete méretétől függően, 2-6 liter perlitet össze kell dolgozni gyökér körüli talajjal. Virágföld és üvegház: 3-5 liter kertészeti perlit 10 liter virágfölddel keverve serkenti a növény növekedését a cserépben, ládában és fóliában ill. üvegházban. Mind a dísznövények, mind a zöldségek számára hasznosítható, mivel szellőzteti a virágföldet és tárolja a vizet és a tápanyagokat. Gyepek, füves területek (golfpályák, zöld tetőterek): A füvek ill. dísznövények telepítése előtt 20-30% perlitet elkeverünk a talaj felső, 5-10 cm vastag rétegével. Ez biztosítja a víz, a tápanyag és a levegő kiegyensúlyozott ellátását. Gyökereztetés: 50-80% perlitet tőzeggel elkeverünk, így a legmegfelelőbb közeg alakul ki palántanevelés ill. faiskolákban gyökereztetés során.

Az olcsó.hu KERTÉSZETI PERLIT 50 Literes árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy KERTÉSZETI PERLIT 50 Literes vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.