Szakácskönyvek, gasztronómia

Találatok száma: 315 db / 11 oldalon
termék kép nagyítás

Natasha Corrett - Vicki Edgson: Csábítóan egészséges - Teljes értékű táplálkozás lúgosító ételekkel

Napjaink konyhakész, génmódosított, szintetikus "ételszerűségeket" favorizáló világában, ahol egyre gyakoribb probléma a túlsúly és folyamatosan nő a cukorbetegek száma, igazán lelkesítő és reménykeltő ötlet egy olyan étrend kialakítása és elterjesztése, amellyel az említett bajok megelőzhetők, elkerülhetők. A lúgosító étrendre való áttérés az egészség elérésének könnyű és határozottan kellemes útja.A fiatal szerzőpáros lúgosító ételeket tartalmazó szakácskönyve több mint 100 Napjaink konyhakész, génmódosított, szintetikus "ételszerűségeket" favorizáló világában, ahol egyre gyakoribb probléma a túlsúly és folyamatosan nő a cukorbetegek száma, igazán lelkesítő és » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Rupáner-Gallé Margó: Rupáner-konyha 3. - Legújabb bögrés kedvencek

Egyszerű és finom - ezzel a két szóval vált a bögrés sikerreceptek legnépszerűbb gasztrobloggerévé és szakácskönyvírójává Rupáner-Gallé Margó.A Rupáner-konyha sorozat 3. kötetének első receptjei a karácsonyi asztalra valók, de emellett felsorakoznak a "Házilag még finomabb" receptek is , a változatos és expressz tízórai és uzsonnaötletek, a pofonegyszerű sütemények, valamint a hétköznapi ételek gyors és ízletes bögrés változatai. Margó, aki civilben két kislány mindig rohanásban lévő Egyszerű és finom - ezzel a két szóval vált a bögrés sikerreceptek legnépszerűbb gasztrobloggerévé és szakácskönyvírójává Rupáner-Gallé Margó.A Rupáner-konyha sorozat 3. kötetének első receptjei a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Jonathan Morris - Shawn Steiman - Robert Thurston: Kávé

Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről. a fejezeteket olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával (vagy inkább művészetével), a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze Ez az egyedülálló kötet segít felfedezni a kávébab és az ital hihetetlenül gazdag, és laikusok által csak kevéssé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Horváth Ilona - Szakácskönyv

Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve örzött példánya. Az évek hosszú sora alatt aztán eltünt a szemünk elől. Most végre újra kezünkbe foghatjuk ezt a különleges könyvet, melynek segítségével megismerhetjük és elkészíthetjük a tradicionális magyar konyha remekeit. Horváth Ilona szakácskönyve a magyar gasztronómia alapművévé vált. Generációk tanultak belőle sütni-főzni, s egy időben szinte minden háztartásban fellelhető volt egy-egy féltve örzött példánya. Az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Hús pótló ételek hústalan napokra

Z. Tábori Piroska Hús pótló ételek hústalan napokra Hústalan étrendek az egész esztendőre antik (Minerva Kiadó), 1990 79 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 400.- Z. Tábori Piroska Hús pótló ételek hústalan napokra Hústalan étrendek az egész esztendőre antik (Minerva Kiadó), 1990 79 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 400.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Carla Bardi - Rachel Lane: Grillezzünk szabadon! - Húsok, halak, zöldségek és mártogatók

Nehéz ellenállni a frissen grillezett hús, hal, sajt vagy zöldség kellemesen füstös illatának. Tavasztól őszig a kerti sütés-főzés pompás időtöltés családunkkal vagy barátainkkal, hűvösebb napokon pedig beltéri grillsütő segítségével készíthetünk ízletes fogásokat. A könyvben több mint 60 remek recept található. Kóstoljuk meg a különféle húsokból - csirkéből, marhából, sertésből - készült fogásokat, de grillezhetünk zöldségeket, sajtokat, sőt akár gyümölcsöket is!Ízelítő a tartalomból:- Nehéz ellenállni a frissen grillezett hús, hal, sajt vagy zöldség kellemesen füstös illatának. Tavasztól őszig a kerti sütés-főzés pompás időtöltés családunkkal vagy barátainkkal, hűvösebb napokon » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Bognár Antal szerk. - Balkáni ételek - Albánia-Bulgária-Görögország-Jugoszlávai-Románia-Törökország

Tartalom Előételek 7 Levesek 49 Főételek 65 Főzelékek 67 Egytálételek 82 Húsételek 122 Rostonsültek 123 Húsételek zöldséggel párolva 143 Gulyás, pörkölt, paprikás 149 Darált húsból készült ételek 156 Sültek és pecsenyék 168 Baromfihús-ételek 174 Ételek belsőségekből 184 Vadhúsételek 194 Halak és kagylók 198 Saláták és mártások 211 Édességek 235 Borok és tömény szeszes italok 269 Nem közkeletű fogalmak jegyzéke 281 Országok szerinti betűrendes tárgymutató Tartalom Előételek 7 Levesek 49 Főételek 65 Főzelékek 67 Egytálételek 82 Húsételek 122 Rostonsültek 123 Húsételek zöldséggel párolva 143 Gulyás, pörkölt, paprikás 149 Darált húsból készült ételek 156 » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Jord Althuizen: Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei

"A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füst ízt ad az így készült húsoknak és köreteknek. Grill, burger, barbecue című könyvében Jord Althuizen BBQ-világbajnok beavat az amerikai stílusú barbecue-zás minden titkába. Rengeteg hasznos tipp tűzről, hőmérsékletről, sütési módokról és minden fortélyról, ami csak a lassú tűz mesterét teszi. Burgerek, szárnyak, grillezett côte de "A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füst ízt ad az így készült húsoknak és » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Stahl Judit: Gyors konyha - Receptek 10, 20, 30, 45 perc alatt

Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kútvölgyi Mihály - Szárnyas ételek - Megőrzött ízek

A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfitermékeké. A könyv a hagyományok ismertetésén túl olyan ínycsiklandó receptekkel is szolgál, melyek a legtöbb esetben elfeledtetik velünk, hogy hol is nevelkedett az érintett állat. Mindezt részletes leírásokban, valamint fotókkal illusztrálva tálalja. A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfitermékeké. A » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Domokos Annamária: Sütibirodalom - Glutén-, tej- és finomított cukormentes receptek gyerekeknek

Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a gyerekeknek álmodtam meg, akik valamilyen ételérzékenységgel vagy táplálkozási problémával küzdenek. Ezek az ínycsiklandó receptek arra is kiválóan alkalmasak, hogy irányt mutassunk gyermekeinknek az egészséges táplálkozás felé és bevezessék őket a konyha varázslatos világába. A recepteket úgy állítottam össze, hogy a Domokos Annamária vagyok, 2012 óta glutén- tej- és cukormentes paleo sütiket alkotok, fejlesztek és forgalmazok. A Sütibirodalom szakácskönyvben található édességeket azoknak a gyerekeknek álmodtam » Termék lap
 
termék kép nagyítás

A 100 legjobb húsos jó falat

Toró Elza A 100 legjobb húsos jó falat antik (STB Könyvek), 2001 79 o., puha kötés, jó állapotú 400.- Toró Elza A 100 legjobb húsos jó falat antik (STB Könyvek), 2001 79 o., puha kötés, jó állapotú 400.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Főzzünk együtt Magyarország! - A világ legnagyobb receptoldala

A Cookpad a világ legnagyobb receptoldala, a magyar oldalnak a Facebookon több mint félmillió követője van. A legjobb hely, ahol az amatőr szakácsok megoszthatják receptjeiket, és ötleteket meríthetnek. A Cookpad egy biztonságos közösségi felület biztosít, ahol recepteket kereshetünk, elmenthetjük a kedvenceinket és közzétehetjük a saját ételeinket, fotókkal együtt. Továbbá, a privát chat használatával, azonnal megoszthatjuk a recepteket ismerőseinkkel is. A Cookpad most 11 ezer beküldött recept A Cookpad a világ legnagyobb receptoldala, a magyar oldalnak a Facebookon több mint félmillió követője van. A legjobb hely, ahol az amatőr szakácsok megoszthatják receptjeiket, és ötleteket » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Gluténmentes konyha olasz módra: Receptgyűjtemény gluténérzékenyeknek

Mi az a gluténérzékenység, hogyan diagnosztizálható, és hogyan éljünk együtt ezzel az ételintoleranciával, ami egyre elterjedtebb? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a könyvből. Ezenkívül a kötet nagy részét egy receptgyűjtemény alkotja, amely segíti a betegeket, hogy biztonságosan és egészségesen táplálkozzanak, anélkül, hogy a hagyományos gasztronómiai élvezetekről le kellene mondaniuk. Ennek során újraértékelhetik azokat az élelmiszereket, amelyek gluténmentesek (rizs, kukorica, hajdina Mi az a gluténérzékenység, hogyan diagnosztizálható, és hogyan éljünk együtt ezzel az ételintoleranciával, ami egyre elterjedtebb? Ezekre a kérdésekre kapunk választ a könyvből. Ezenkívül a kötet nagy » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kövi Pál - Erdélyi lakoma

Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és mégis meglepően új összeállításban jelentkező gasztronómiai kötetünk megálmodója és megvalósítója - Kövi Pál? Miként került a romániai magyar írók, az erdélyi magyar szépírás egyik műhelyébe, az Igaz Szó szerkesztőségébe, ahol kérésének megfelelően évekkel ezelőtt, nem terített asztalhoz ültettük, Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Monspart Éva, Salamon Magda - Főzzünk másképp is

Reméljük, aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal fontosabb az egyéni képzelőerő, rugalmasság, jókedély. Ezért ne vigyük be a konyhába konzervativizmusunkat. Ez a könyv ugyanis éppen a bennünk levő újra, jobbra való hajlamot kívánja kibontakoztatni. Könyvünk címe mellé odaírhattuk volna azt is, hogy ételek azoknak, - akik nem akarnak túl sok húst Reméljük, aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Mária Hajková - Grill, kukta és alufólia a konyhában

Mária Hajková Grill, kukta és alufólia a konyhában antik (Madách Könyv- és Lapkiadó), 1987 150 o., puha kötés, jó állapotú borító picit kopottas 560.- Mária Hajková Grill, kukta és alufólia a konyhában antik (Madách Könyv- és Lapkiadó), 1987 150 o., puha kötés, jó állapotú borító picit kopottas 560.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Adorján Éva: Egészséges finomságok - Nyers ételek tej, tojás és glutén nélkül

Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az Olvasó, hogy ezek a torták és piték, trüffelek és kekszek glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor, sőt sütés-főzés nélkül készülnek.A könyv receptjei azonban nem csak ezért különlegesek: egész évben elkészíthetők, és minden alkalomra találunk köztük ínycsiklandó desszerteket az egyszerű, uzsonnára is Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok

Az éttermeivel és szakácskönyveivel világhírnevet szerző YOTAM OTTOLENGHI a főzés és a szakácskönyvírás világának egyik legizgalmasabb új tehetsége. Ez a páratlan zöldséges receptgyűjtemény 120 eredeti ételleírást tartalmaz, a receptek közül sok kifejezetten a Guardian Weekend magazin Új vegetáriánus rovatába készült.Ottolenghi ételek iránti elhivatottsága mediterrán kötődéséből és az alapanyagok iránti végtelen szeretetéből táplálkozik. Ő maga nem vegetáriánus, ez is az oka, hogy a Az éttermeivel és szakácskönyveivel világhírnevet szerző YOTAM OTTOLENGHI a főzés és a szakácskönyvírás világának egyik legizgalmasabb új tehetsége. Ez a páratlan zöldséges receptgyűjtemény 120 » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Horváth Boldizsárné - Húsz ország konyhája

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat. Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kiss Tamás, Kiss Gyula - Magyaros finomságok

A főzés nem boszorkányság, meg lehet tanulni és érdemes is! És vajon kitől, hol és honnan? Anyáink, nagyanyáink tudását lessük el, vagy a megfelelő szakácskönyvet felkutatva, annak utasításait lépésről lépésre betartva lássunk hozzá? Nos, ez a könyv ötvözi a két lehetséges utat, hiszen tapasztalt háziasszonyok osztották meg velünk hagyományos magyar ételek elkészítésének módját, s azokat vetettük papírra. Ezerszer kipróbált, jól bevált recepteket talál tehát itt a kezdő háziasszony olyan A főzés nem boszorkányság, meg lehet tanulni és érdemes is! És vajon kitől, hol és honnan? Anyáink, nagyanyáink tudását lessük el, vagy a megfelelő szakácskönyvet felkutatva, annak utasításait » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Venesz József - A magyaros konyha

Népművészet a konyhában Sokan kedvelik a finom falatokat, a régi, magyaros étkeket, fűszeres rostélyosokat, ropogós malacsülteket, pompásan illatozó marhatokányokat (akár erdészné, akár kertésznő módra), ám a lábast a fazéktól, a tepsit a serpenyőtől nem tudják megkülönböztetni, s tán már hírét sem hallották annak, hogy a ma már roppant drága, ritka, csak kevesek által ismert sáfrány hajdan a magyarok legkedvesebb fűszere volt. Pedig Galeotto Marzio, Mátyás király udvari történetírója Népművészet a konyhában Sokan kedvelik a finom falatokat, a régi, magyaros étkeket, fűszeres rostélyosokat, ropogós malacsülteket, pompásan illatozó marhatokányokat (akár erdészné, akár kertésznő » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz

Eric Zipper Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz antik (Pesti Szalon Könyvkiadó), 1991 61 o., puha kötés, jó állapotú 690.- Eric Zipper Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz antik (Pesti Szalon Könyvkiadó), 1991 61 o., puha kötés, jó állapotú 690.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Saláták - könnyű, ropogós, friss

Matthias F. Mangold Saláták - könnyű, ropogós, friss Sziget Könyvkiadó, 2013 139 o., kemény kötés ISBN: 9786155178382 3315.- A MI ? FŐZNI sorozat következő kötete a gombák után a saláták különféle felhasználását mutatja be 80 recepten keresztül. Legyen szó könnyű köretről, főétkezésről vagy káprázatos büféasztalról, a könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet. Matthias F. Mangold Saláták - könnyű, ropogós, friss Sziget Könyvkiadó, 2013 139 o., kemény kötés ISBN: 9786155178382 3315.- A MI ? FŐZNI sorozat következő kötete a gombák után a saláták különféle » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Carla Bardi: Diabetikus finomságok

Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz megelőzése és kezelése azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthatunk édességet: ellenőrzött szénhidrát-bevitellel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Könyvünkben több mint 100 egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretnék elkerülni a 2-es típusú Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Levesek és palacsinták

Szabó Margit szerk. Levesek és palacsinták Magyar ételek sorozat antik (O-press), é.n. 111 o., kemény kötés, jó állapotú 520.- Szabó Margit szerk. Levesek és palacsinták Magyar ételek sorozat antik (O-press), é.n. 111 o., kemény kötés, jó állapotú 520.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Dr. Lévai Judit - Terítéken a gomba

Egyedülálló témájú könyvet tart kezében az Olvasó. E könyv remekül ötvözi a gombák szakszerű ismertetését és felhasználási módjait. A sok színes fénykép segít abban, hogy a kirándulók felismerjék a látott és begyűjtött gombákat, miközben figyelmeztet a veszélyekre. Ugyanakkor ösztönöz arra, hogy mind több fajta gombát tálaljunk fel étkezéseinkkor. E könyvben nemcsak ínyencek, hanem fogyókúrázók is találnak remek recepteket az ételfajták egész skálájából: hazai és külföldi gombás leveseket, Egyedülálló témájú könyvet tart kezében az Olvasó. E könyv remekül ötvözi a gombák szakszerű ismertetését és felhasználási módjait. A sok színes fénykép segít abban, hogy a kirándulók felismerjék a » Termék lap
 

Találatok száma: 315 db / 11 oldalon

Az olcsó.hu Szakácskönyvek, gasztronómia árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy Szakácskönyvek, gasztronómia vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.