Szakácskönyvek, gasztronómia

Találatok száma: 285 db / 10 oldalon
termék kép nagyítás

Kövi Pál - Erdélyi lakoma

Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és mégis meglepően új összeállításban jelentkező gasztronómiai kötetünk megálmodója és megvalósítója - Kövi Pál? Miként került a romániai magyar írók, az erdélyi magyar szépírás egyik műhelyébe, az Igaz Szó szerkesztőségébe, ahol kérésének megfelelően évekkel ezelőtt, nem terített asztalhoz ültettük, Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Gaál Zoltán - Japán főzőiskola - Ikebana tányérokon

Gaál Zoltán Japán főzőiskola Ikebana tányérokon antik (Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó), 1985 149 o.+ 16 o. képmelléklet puha kötés, jó állapotú 580.- Gaál Zoltán Japán főzőiskola Ikebana tányérokon antik (Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó), 1985 149 o.+ 16 o. képmelléklet puha kötés, jó állapotú 580.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Hús pótló ételek hústalan napokra

Z. Tábori Piroska Hús pótló ételek hústalan napokra Hústalan étrendek az egész esztendőre antik (Minerva Kiadó), 1990 79 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 400.- Z. Tábori Piroska Hús pótló ételek hústalan napokra Hústalan étrendek az egész esztendőre antik (Minerva Kiadó), 1990 79 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 400.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Víg Rózsi - Grill ABC

Víg Rózsi Grill ABC Tanácsok, receptek antik (Interpress), 1986 114 o. + 8 o. receptgyűjtemény kemény kötés, jó állapotú borító foltos 640.- Víg Rózsi Grill ABC Tanácsok, receptek antik (Interpress), 1986 114 o. + 8 o. receptgyűjtemény kemény kötés, jó állapotú borító foltos 640.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Horváth Boldizsárné - Húsz ország konyhája

Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai, afrikai, ázsiai barátaitól. S gyűjtött nemcsak a szájnak, hanem a szemnek is: színességükben vagy csak különösségükben vonzó tálalási szokásokat, ősi és távoli terítési módokat, meglepő vendéglátódivatokat. Kivált a trópusi konyhaművészet érdekelte, húsz év hétköznapjai rá Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtöte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Magyar vegetáriánus szakácskönyv

Szirtess Katalin Magyar vegetáriánus szakácskönyv antik (Medicina Könyvkiadó), 1994 94 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 850.- Szirtess Katalin Magyar vegetáriánus szakácskönyv antik (Medicina Könyvkiadó), 1994 94 o., puha kötés, jó állapotú tulajdonosi bejegyzéssel 850.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kiss Tamás, Kiss Gyula - Magyaros finomságok

A főzés nem boszorkányság, meg lehet tanulni és érdemes is! És vajon kitől, hol és honnan? Anyáink, nagyanyáink tudását lessük el, vagy a megfelelő szakácskönyvet felkutatva, annak utasításait lépésről lépésre betartva lássunk hozzá? Nos, ez a könyv ötvözi a két lehetséges utat, hiszen tapasztalt háziasszonyok osztották meg velünk hagyományos magyar ételek elkészítésének módját, s azokat vetettük papírra. Ezerszer kipróbált, jól bevált recepteket talál tehát itt a kezdő háziasszony olyan A főzés nem boszorkányság, meg lehet tanulni és érdemes is! És vajon kitől, hol és honnan? Anyáink, nagyanyáink tudását lessük el, vagy a megfelelő szakácskönyvet felkutatva, annak utasításait » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Julie Morris - Superfood a konyhában - Ételek a természet legcsodálatosabb élelmiszereiből

Az ősi civilizációk évezredek óta fogyasztják a vitalizáló ételeket, a magvakat, a gyümölcsöket, a zöldségféléket, kiváló gyógyító és energetizáló hatásuk miatt. Mi, a nyugati világban azonban még csak most kezdjük tudatosan beépíteni étrendünkbe. Már éppen ideje volt! Miért ne használnánk a konyhánkban azokat a természet adta nyersanyagokat, amelyek által egészségesebb, hosszabb életet élhetünk? ,,Van valami különleges ezekben az ételekben... olyasfajta energia rejlik bennük, amely szinte már Az ősi civilizációk évezredek óta fogyasztják a vitalizáló ételeket, a magvakat, a gyümölcsöket, a zöldségféléket, kiváló gyógyító és energetizáló hatásuk miatt. Mi, a nyugati világban azonban még » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Lénárt Gitta - Élő édességek könyve

Lénárt Gitta első, nagy sikerű kötete, az ÉLŐ ÉTELEK KÖNYVE néhány héttel a megjelenést követően a toplisták élére került, a szerzőt kiállításokra, bemutatókra és televíziós szereplésekre hívták. A megjelenést követő harmadik hónapban már készült is az utánnyomás. Óriási teljesítmény ez egy olyan országban, ahol a hagyományos konyha nehéz, húsos ételeket, cukros édességeket kínál. Úgy tűnik, hogy a rossz táplálkozási szokások káros hatásait tapasztalva egyre többen keresnek olyan megoldásokat, Lénárt Gitta első, nagy sikerű kötete, az ÉLŐ ÉTELEK KÖNYVE néhány héttel a megjelenést követően a toplisták élére került, a szerzőt kiállításokra, bemutatókra és televíziós szereplésekre hívták. A » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Bártfai László - Házi kenyerek és péksütemények - Használjuk a kenyérsütő gépünket, süssünk otthon finom kenyeret!

Hogy mi miért sütünk otthon kenyeret és péksüteményt? Mert csodálatos illatuk betölti az otthonunkat, barátságosabbá varázsolja az estéinket. Nagyon könnyű elkészíteni és kevés időt vesz igénybe. Változatos, mert tudunk sütni kalácsot, fánkot, pogácsát, pizzát, tortillát, zsemlét, kiflit, kenyeret és sok más finomságot is. Ezerféle ízű lehet, mert tehetünk bele akár mézet, mandulát, mazsolát, narancsot, de még túrót, olívabogyót is! Egészséges, mert készíthetjük rozslisztből, kukoricalisztből, Hogy mi miért sütünk otthon kenyeret és péksüteményt? Mert csodálatos illatuk betölti az otthonunkat, barátságosabbá varázsolja az estéinket. Nagyon könnyű elkészíteni és kevés időt vesz igénybe. » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kútvölgyi Mihály - Szárnyas ételek - Megőrzött ízek

A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfitermékeké. A könyv a hagyományok ismertetésén túl olyan ínycsiklandó receptekkel is szolgál, melyek a legtöbb esetben elfeledtetik velünk, hogy hol is nevelkedett az érintett állat. Mindezt részletes leírásokban, valamint fotókkal illusztrálva tálalja. A hagyományos módon, természetes körülmények között nevelt régi magyar baromfifélék húsa sötétebb, kevésbé puha, ám sokkal ízletesebb és táplálóbb, mint a tömegélelemmé vált mai baromfitermékeké. A » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Isteni ízek

Rohini dasi Isteni ízek 221 vegetáriánus recept 41 országból antik (Hare Krisna Központi Iroda), 1998 155 o., puha kötés, jó állapotú 950.- Rohini dasi Isteni ízek 221 vegetáriánus recept 41 országból antik (Hare Krisna Központi Iroda), 1998 155 o., puha kötés, jó állapotú 950.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Reinhard Gerer - Nagy szakácsok kis fortélyai

Mitől lesz rágós a hagymás rostélyos? Hogyan őrzik meg szép színüket a megfőzött zöldségfélék? Mitől lesz szép hullámos a bécsi szelet? Talán banálisnak hangzó kérdések ezek, igazából azonban a főzés alapkérdései. Reinhard Gerer, a bécsi mesterszakács minderre választ ad ebben a könyvben. Olyan ötletekkel szolgál, olyan fogásokra tanítja meg az olvasót, amelyeket semmilyen más szakácskönyvből nem lehet elsajátítani. Olyan titkokat oszt meg velünk, amelyek az apró, ámde döntően fontos Mitől lesz rágós a hagymás rostélyos? Hogyan őrzik meg szép színüket a megfőzött zöldségfélék? Mitől lesz szép hullámos a bécsi szelet? Talán banálisnak hangzó kérdések ezek, igazából azonban a főzés » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Carla Bardi - Rachel Lane: Grillezzünk szabadon! - Húsok, halak, zöldségek és mártogatók

Nehéz ellenállni a frissen grillezett hús, hal, sajt vagy zöldség kellemesen füstös illatának. Tavasztól őszig a kerti sütés-főzés pompás időtöltés családunkkal vagy barátainkkal, hűvösebb napokon pedig beltéri grillsütő segítségével készíthetünk ízletes fogásokat. A könyvben több mint 60 remek recept található. Kóstoljuk meg a különféle húsokból - csirkéből, marhából, sertésből - készült fogásokat, de grillezhetünk zöldségeket, sajtokat, sőt akár gyümölcsöket is!Ízelítő a tartalomból:- Nehéz ellenállni a frissen grillezett hús, hal, sajt vagy zöldség kellemesen füstös illatának. Tavasztól őszig a kerti sütés-főzés pompás időtöltés családunkkal vagy barátainkkal, hűvösebb napokon » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Mária Hajková - Grill, kukta és alufólia a konyhában

Mária Hajková Grill, kukta és alufólia a konyhában antik (Madách Könyv- és Lapkiadó), 1987 150 o., puha kötés, jó állapotú borító picit kopottas 560.- Mária Hajková Grill, kukta és alufólia a konyhában antik (Madách Könyv- és Lapkiadó), 1987 150 o., puha kötés, jó állapotú borító picit kopottas 560.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Monspart Éva, Salamon Magda - Főzzünk másképp is

Reméljük, aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal fontosabb az egyéni képzelőerő, rugalmasság, jókedély. Ezért ne vigyük be a konyhába konzervativizmusunkat. Ez a könyv ugyanis éppen a bennünk levő újra, jobbra való hajlamot kívánja kibontakoztatni. Könyvünk címe mellé odaírhattuk volna azt is, hogy ételek azoknak, - akik nem akarnak túl sok húst Reméljük, aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Adorján Éva: Egészséges finomságok - Nyers ételek tej, tojás és glutén nélkül

Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az Olvasó, hogy ezek a torták és piték, trüffelek és kekszek glutén, tej, tojás és hozzáadott cukor, sőt sütés-főzés nélkül készülnek.A könyv receptjei azonban nem csak ezért különlegesek: egész évben elkészíthetők, és minden alkalomra találunk köztük ínycsiklandó desszerteket az egyszerű, uzsonnára is Adorján Éva a nyugaton egyre szélesebb körben hódító nyers-vegán étkezési kultúra egyik hazai hírhozója. A könyvben szereplő válogatott finomságokat először látva és kóstolva biztosan nem gondolná az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Yotam Ottolenghi: Vegetáriánus finomságok

Az éttermeivel és szakácskönyveivel világhírnevet szerző YOTAM OTTOLENGHI a főzés és a szakácskönyvírás világának egyik legizgalmasabb új tehetsége. Ez a páratlan zöldséges receptgyűjtemény 120 eredeti ételleírást tartalmaz, a receptek közül sok kifejezetten a Guardian Weekend magazin Új vegetáriánus rovatába készült.Ottolenghi ételek iránti elhivatottsága mediterrán kötődéséből és az alapanyagok iránti végtelen szeretetéből táplálkozik. Ő maga nem vegetáriánus, ez is az oka, hogy a Az éttermeivel és szakácskönyveivel világhírnevet szerző YOTAM OTTOLENGHI a főzés és a szakácskönyvírás világának egyik legizgalmasabb új tehetsége. Ez a páratlan zöldséges receptgyűjtemény 120 » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz

Eric Zipper Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz antik (Pesti Szalon Könyvkiadó), 1991 61 o., puha kötés, jó állapotú 690.- Eric Zipper Díszítések - 150 ötlet tálakhoz, fogásokhoz antik (Pesti Szalon Könyvkiadó), 1991 61 o., puha kötés, jó állapotú 690.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Venesz József - A magyaros konyha

Népművészet a konyhában Sokan kedvelik a finom falatokat, a régi, magyaros étkeket, fűszeres rostélyosokat, ropogós malacsülteket, pompásan illatozó marhatokányokat (akár erdészné, akár kertésznő módra), ám a lábast a fazéktól, a tepsit a serpenyőtől nem tudják megkülönböztetni, s tán már hírét sem hallották annak, hogy a ma már roppant drága, ritka, csak kevesek által ismert sáfrány hajdan a magyarok legkedvesebb fűszere volt. Pedig Galeotto Marzio, Mátyás király udvari történetírója Népművészet a konyhában Sokan kedvelik a finom falatokat, a régi, magyaros étkeket, fűszeres rostélyosokat, ropogós malacsülteket, pompásan illatozó marhatokányokat (akár erdészné, akár kertésznő » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Saláták - könnyű, ropogós, friss

Matthias F. Mangold Saláták - könnyű, ropogós, friss Sziget Könyvkiadó, 2013 139 o., kemény kötés ISBN: 9786155178382 3315.- A MI ? FŐZNI sorozat következő kötete a gombák után a saláták különféle felhasználását mutatja be 80 recepten keresztül. Legyen szó könnyű köretről, főétkezésről vagy káprázatos büféasztalról, a könyvben minden alkalomra találunk megfelelő receptet. Matthias F. Mangold Saláták - könnyű, ropogós, friss Sziget Könyvkiadó, 2013 139 o., kemény kötés ISBN: 9786155178382 3315.- A MI ? FŐZNI sorozat következő kötete a gombák után a saláták különféle » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Carla Bardi: Diabetikus finomságok

Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz megelőzése és kezelése azonban nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogyaszthatunk édességet: ellenőrzött szénhidrát-bevitellel csökkenthetjük a cukorbetegség kialakulásának esélyét. Könyvünkben több mint 100 egészséges és finom recept található azok számára, akik szeretnék elkerülni a 2-es típusú Főként az egészségtelen életmód az oka annak, hogy egyre több embert veszélyeztet a 2-es típusú cukorbetegség. Sokszor észre sem vesszük, hogy mennyi felesleges cukrot fogyasztunk. A diabétesz » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Gomba - A legjobb receptek-vásárlási tanácsok

Renate Zeltner Gomba - A legjobb receptek-vásárlási tanácsok A föld ajándéka antik (Officina Nova), 1989 80 o., kemény kötés, szép állapotú 750.- Renate Zeltner Gomba - A legjobb receptek-vásárlási tanácsok A föld ajándéka antik (Officina Nova), 1989 80 o., kemény kötés, szép állapotú 750.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Gyümölcsételek

Lexáné Regéczi Márta Gyümölcsételek antik (Mezőgazdasági Kiadó), 1990 180 o., kemény kötés, jó állapotú 720.- Lexáné Regéczi Márta Gyümölcsételek antik (Mezőgazdasági Kiadó), 1990 180 o., kemény kötés, jó állapotú 720.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Stahl Judit: Gyors konyha - Receptek 10, 20, 30, 45 perc alatt

Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Jord Althuizen: Grill, burger, barbecue - A BBQ világbajnok receptjei

"A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füst ízt ad az így készült húsoknak és köreteknek. Grill, burger, barbecue című könyvében Jord Althuizen BBQ-világbajnok beavat az amerikai stílusú barbecue-zás minden titkába. Rengeteg hasznos tipp tűzről, hőmérsékletről, sütési módokról és minden fortélyról, ami csak a lassú tűz mesterét teszi. Burgerek, szárnyak, grillezett côte de "A barbecue többé már itthon sem egy füstaromával ízesített szósz képét idézi elénk. A barbecue egy speciális sütési eljárás, mely utánozhatatlan, valódi füst ízt ad az így készült húsoknak és » Termék lap
 

Találatok száma: 285 db / 10 oldalon

Az olcsó.hu Szakácskönyvek, gasztronómia árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy Szakácskönyvek, gasztronómia vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.