Szakácskönyvek, gasztronómia

Találatok száma: 840 db / 28 oldalon
termék kép nagyítás

Szászné Bene Ilonka - Erdélyi finomságok

Nagyon fontos dolognak tartom egy jó szakácskönyv megjelentetését a mai időkben, mikor a modern nőnevelés sokoldalúsága mind kevesebb időt enged a konyhaművészet gyakorlásának. Ezzel a mondattal kezdte 1928-ban e könyv ajánlását dr. Makkai Sándor református püspök felesége. Ez a megállapítás ma aktuálisabb, mint valaha. Több mint 750 receptet talál az olvasó ebben a könyvben, mely nem csupán szakácskönyv. Dédanyáink kortársa volt Szászné Bene Ilonka, aki a recepteket összegyűjtve háziasszonyi Nagyon fontos dolognak tartom egy jó szakácskönyv megjelentetését a mai időkben, mikor a modern nőnevelés sokoldalúsága mind kevesebb időt enged a konyhaművészet gyakorlásának. Ezzel a mondattal » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Laci bácsi receptgyűjteményéből - Szent Jakab, Kisasszony és Szent Mihály hava

Benke László Laci bácsi receptgyűjteményéből Szent Jakab, Kisasszony és Szent Mihály hava antik (MediaM Complete artworks), 2001 110 o., kemény kötés, jó állapotú 1600.- Benke László Laci bácsi receptgyűjteményéből Szent Jakab, Kisasszony és Szent Mihály hava antik (MediaM Complete artworks), 2001 110 o., kemény kötés, jó állapotú 1600.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Koktélok - F. Horváth Ilona 99 receptje

Egy jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges Egy jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F. Horváth Ilona » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Dr. Oetker: Sütés, párolás burokban - Alufóliában vagy sütőzacskóban

Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek. Semmi kétség, ezek alufóliában vagy sütőzacskóban készültek, hiszen ez a legsikerültebb és legötletesebb módja a friss színek, eredeti ízek megőrzésének, és a zsiradékkal való takarékoskodásnak. Fóliában sütni rendkívül egyszerű is. Bizonyság erre a könyvünkben található több mint 40, Dr. Oetker által kipróbált, számunkra is biztosan sikeres recept. Ízelítőül a tartalomból: tűzdelt báránycomb alufóliában, mustáros Zamatos, omlós, sohasem száraz húsok és szárnyasok, vitamindús zöldségek. Semmi kétség, ezek alufóliában vagy sütőzacskóban készültek, hiszen ez a legsikerültebb és legötletesebb módja a friss színek, » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Michelle Keogh: Házi aszalás - Aszalógéppel készíthető finomságok

Gondolta volna, hogy aszalógéppel nem csak almát, banánt és paradicsomot aszalhatunk, de készíthetünk nyers pizzalapot, száraztésztát, müzliszeletet, palacsintát és levendulás-rózsás bőrradírt is? Az aszalás kiváló módszer arra, hogy mindig legyen a kezünk ügyében egészséges és finom ennivaló. Az eljárás rendkívül egyszerű: az aszalógép eltávolítja az élelmiszerből a nedvességet, a tápanyagokat és az ízeket azonban érintetlenül hagyja. A házi készítésű aszalványok ráadásul garantáltan Gondolta volna, hogy aszalógéppel nem csak almát, banánt és paradicsomot aszalhatunk, de készíthetünk nyers pizzalapot, száraztésztát, müzliszeletet, palacsintát és levendulás-rózsás bőrradírt is? Az » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Buza Péter - Hajdu Edit - Hidvégi Violetta - Kozma Pál - Tarján Tamás - Werner János: A nagy KADARKAkönyv

(...) Könyvünk a Kadarka útját követi végig, szándékunk szerint felidézve történetét, bemutatva a szőlőnemesítő szakemberek mai álláspontját, néprajzi tanulmányok, könyv- és levéltári kutatások segítségével a borkészítés módját, specialitásait. (...) (részlet a Bevezetésből) (...) Könyvünk a Kadarka útját követi végig, szándékunk szerint felidézve történetét, bemutatva a szőlőnemesítő szakemberek mai álláspontját, néprajzi tanulmányok, könyv- és levéltári kutatások » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Laci bácsi szakácskönyve

Varga László szerk. Laci bácsi szakácskönyve antik (Horizont Kiadó), é.n. 116 o., puha kötés, jó állapotú 460.- Varga László szerk. Laci bácsi szakácskönyve antik (Horizont Kiadó), é.n. 116 o., puha kötés, jó állapotú 460.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

F. Nagy Angéla - Főzzünk margarinnal!

F. Nagy Angéla Főzzünk margarinnal! antik (Minerva), 1979 222 o., puha kötés, közepes állapotú borítón sérülések, gerinc ragasztása néhol elengedett néhány lap foltos 500.- F. Nagy Angéla Főzzünk margarinnal! antik (Minerva), 1979 222 o., puha kötés, közepes állapotú borítón sérülések, gerinc ragasztása néhol elengedett néhány lap foltos 500.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Vadételek - Megőrzött ízek

Kútvölgyi Mihály Vadételek Megőrzött ízek antik (Timp Kiadó), 2007 110 o., kemény kötés, jó állapotú 2600.- Kútvölgyi Mihály Vadételek Megőrzött ízek antik (Timp Kiadó), 2007 110 o., kemény kötés, jó állapotú 2600.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Dr. Oetker: Fondü és raklett

Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar lemondani? Akkor Önnek a fondü és a raklett az igazi megoldás. Mindkettő jól előkészíthető és ízlés szerint összeállítható, tartson az összejövetel akár órákon át is. A könyvünkben található új receptek - a keleti fondütől vagy a tészta-sonka raklettől kezdve a csokoládégyümölcs fondüig - sok vidám, hangulatos órát ígérnek. Kedveli Ön a kedélyes családi vagy baráti összejöveteleket, és emellett még a finomságokról sem akar lemondani? Akkor Önnek a fondü és a raklett az igazi megoldás. Mindkettő jól előkészíthető és ízlés » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Erdélyi szakácskönyv

Tamási Piroska Erdélyi szakácskönyv Erdélyi Gondolat Könyvkiadó, Székelyudvarhely, 2005 135 o., puha kötés 1390.- Tamási Piroska Erdélyi szakácskönyv Erdélyi Gondolat Könyvkiadó, Székelyudvarhely, 2005 135 o., puha kötés 1390.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

33 egytálétel - lépésről lépésre

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Vízvári Mariska szakácskönyve - Száz specialitás

Vízváry Mariska Száz specialitás antik (Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó), 1986 58 o., kemény kötés, jó állapotú (borító picit sérült) 800.- Vízváry Mariska Száz specialitás antik (Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó), 1986 58 o., kemény kötés, jó állapotú (borító picit sérült) 800.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Kövi Pál - Erdélyi lakoma

Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és mégis meglepően új összeállításban jelentkező gasztronómiai kötetünk megálmodója és megvalósítója - Kövi Pál? Miként került a romániai magyar írók, az erdélyi magyar szépírás egyik műhelyébe, az Igaz Szó szerkesztőségébe, ahol kérésének megfelelően évekkel ezelőtt, nem terített asztalhoz ültettük, Miként került terített asztalunkhoz Észak-Amerika talán legpompásabb vendéglőjének, a New York-i The Four Seasons-nek a vezetője? Ki is tulajdonképpen a mi erdélyi lakománk: e krúdysan nosztalgikus és » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Bud Spencer: Eszem, tehát vagyok - Étel- és életreceptek

Aki nem eszik, nem tud gondolkodni, következésképpen létezni sem, ez biztos - legalábbis Bud Spencer szerint. Ebben a rendkívüli könyvben a híres filmsztár és sikerszerző humorral fűszerezve ötvözi a gondolkodás művészetét a főzés művészetével. Egyik legnagyobb szenvedélye, az evés, számára a létezés középpontja. Véleményét tizenkét tekintélyes gondolkodó előtt védi meg, akik álmában látogatják meg. Humorral és iróniával teli, káprázatos szellemi párbajt vív olyan neves filozófusokkal, mint Aki nem eszik, nem tud gondolkodni, következésképpen létezni sem, ez biztos - legalábbis Bud Spencer szerint. Ebben a rendkívüli könyvben a híres filmsztár és sikerszerző humorral fűszerezve ötvözi a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Marlena Spieler - Olasz vegetáriánus ételek - 30 perc alatt

Marlena Spieler Olasz vegetáriánus ételek - 30 perc alatt Bioenergetic, 1999 197 o., puha kötés Legendák övezik az olasz ételek iránti szenvedélyt. Ezek a friss és éltető erejű receptek azt tükrözik, hogy az egyszerű étkek a legjobbak. Az ízletes tészták, amelyekhez fűszereket, paradicsomot és rengeteg egyéb zöldséget lehet felhasználni, a saláták, a fokhagymás bruschetta, a minden igényt kielégítő levesek és a finom rizottók mind-mind elkészülnek egy félóra leforgása alatt vagy Marlena Spieler Olasz vegetáriánus ételek - 30 perc alatt Bioenergetic, 1999 197 o., puha kötés Legendák övezik az olasz ételek iránti szenvedélyt. Ezek a friss és éltető erejű receptek azt tükrözik, » Termék lap
 
termék kép nagyítás

33 erdélyi étel - lépésről lépésre

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Rose Marie Donhauser - Alexander Walter: Szabadtéri ételek - Kerti parti, piknik, grill

Hétköznapi főzés, ünnepi alkalom, hétvégi lakmározás - Hangulatos villásreggeli az erkélyen, piknik a szabadban vagy kerti grillparti a családunkkal, barátainkkal: bármilyen alkalomra találhatunk megfelelő receptet. Élvezzük a nyár ízeit - Ropogós, friss saláták, színes zöldségtálak, fűszeres grillnyársak, omlós, gyümölcsös sütemények - az évszak kínálatából elkészíthetők, akár a kertünkből szerezzük be a hozzávalókat, akár a piacon. Az egyszerűen megfogalmazott, könnyen áttekinthető receptek, a Hétköznapi főzés, ünnepi alkalom, hétvégi lakmározás - Hangulatos villásreggeli az erkélyen, piknik a szabadban vagy kerti grillparti a családunkkal, barátainkkal: bármilyen alkalomra találhatunk » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Simon Zsolt: Aprósütemények - 1x1 konyha

Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő tippekkel. Az 1x1 konyha sorozat a legegyszerűbb ételektől a különlegesebb fogásokig számos étel receptjét mutatja be, kiegészítve az elkészítésüket segítő útmutatókkal, a konyhai munkát megkönnyítő » Termék lap
 
termék kép nagyítás

33 cupcake - lépésről lépésre

Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat... A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvét a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Lénárt Gitta: Élő édességek könyve - Lúgosítás természetesen

A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Lépésről lépésre a konyhában - Gyors ételek

Ez a szakácskönyv nélkülözhetetlen mindazoknak, akik imádják a finom ételeket, de nem kedvelik a bonyolult recepteket. Ráadásul valamennyi fogás elkészítését fotók mutatják be lépésről lépésre, így hibázni sem lehet. A receptek között mindenki megtalálja az ízlésének és az alkalomnak megfelelő fogásokat: a szaftos marhahústól kezdve a kacsán és a pikáns tenger gyümölcsein át egészen a vegetáriánus ínyencségekig és a csábító desszertekig. Ezek az ételek fél óránál kevesebb idő alatt Ez a szakácskönyv nélkülözhetetlen mindazoknak, akik imádják a finom ételeket, de nem kedvelik a bonyolult recepteket. Ráadásul valamennyi fogás elkészítését fotók mutatják be lépésről lépésre, így » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Sandra Mahut: Nutella - Receptek édesszájúaknak

A krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc desszertünkben szerepelhet. 30 ultrakönnyű recept igazi rajongóknak! A krém, amit sosem tudunk teljesen simára kenni. Egyszersmind az édesszájúak egyik kitüntetett hozzávalója! Fondüben vagy piskótában, tortában vagy linzerben, a legendás mogyorós íz minden kedvenc » Termék lap
 
termék kép nagyítás

A tokaji

Pap Miklós A tokaji antik (Gondolat), 1985 296 o., kemény kötés védőborítóval, újszerű állapotban 2000.- Pap Miklós A tokaji antik (Gondolat), 1985 296 o., kemény kötés védőborítóval, újszerű állapotban 2000.- » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Őszy-Tóth Gábriel: Így főznek az olimpikonok

Így főznek az olimpikonok - az Így főznek... sorozat kilencedik köteteként jelent meg Őszy-Tóth Gábriel szerzőtől. A kötetben 52 neves magyar olimpikon mesél hazai és külföldi gasztronómiai élményeiről, főzési tudományáról. A könyvben megtalálható az olimpikonok kedvenc receptje színes ételfotóval, az ízletes ételekhez pedig hazánk kitűnő borászai ajánlanak finom borokat palackfotókkal és borismertető leírásokkal. A kötetben szereplők névsora: Bátorfi Csilla, Benedek Tibor, Berki Krisztián, Így főznek az olimpikonok - az Így főznek... sorozat kilencedik köteteként jelent meg Őszy-Tóth Gábriel szerzőtől. A kötetben 52 neves magyar olimpikon mesél hazai és külföldi gasztronómiai » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Gyors és könnyű ételek - Ellenállhatatlan finomságok lépésről lépésre

Ebben a kötetben olyan ételek receptjeit gyűjtöttük össze a világ minden tájáról, melyeket könnyű az asztalra varázsolni, és friss alapanyagok felhasználásával készülnek. A konyhai munkát segítik a fogások elkészítését lépésről lépésre követő fotók, valamint a hasznos tanácsok és ötletek. Hogy kevesebb időt kelljen a főzéssel tölteni, egyes ételek elkészítéséhez új módszereket javasolunk, míg másoknál a hagyományos ételek új, gyakorlatias átdolgozását ajánljuk. A praktikus és mindenre részletre Ebben a kötetben olyan ételek receptjeit gyűjtöttük össze a világ minden tájáról, melyeket könnyű az asztalra varázsolni, és friss alapanyagok felhasználásával készülnek. A konyhai munkát segítik a » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Coca Cola - A szakácskönyv

A Coca-Cola a világ egyik legismertebb márkaneve, naponta közel 1,7 milliárd adag fogy belőle. A könyv ennek a több mint 125 éve töretlen népszerűségnek örvendő üdítőitalnak a történetét mutatja be, ezen kívül 30, a Coca-Cola felhasználásával készült étel receptjét kínálja a levesektől kezdve a különféle húsételeken keresztül a desszertekig és koktélokig. A Coca-Cola a világ egyik legismertebb márkaneve, naponta közel 1,7 milliárd adag fogy belőle. A könyv ennek a több mint 125 éve töretlen népszerűségnek örvendő üdítőitalnak a történetét mutatja be, » Termék lap
 
termék kép nagyítás

Jamie Oliver: OTTHONOS ÍZEK

Ez a gyönyörű könyv a legfinomabb, legínycsiklandóbb új receptjeimet tartalmazza. Jelszavam itt: az otthonos ízek. A receptek többsége a 15 vagy 30 percesekhez képest nem éppen szupergyors: hosszú nyári estékre, begubózós téli napokra, hétvégékre, nagy társasági és családi összejövetelekre, ünnepekre való. Ehhez a könyvhöz olyankor nyúlsz majd, ha valami különlegesre vágysz - ezek a receptek az élvezkedésről szólnak. A gyerekkori ízek világát idézik, a házi kosztot, a nosztalgikus örömöket. Nem Ez a gyönyörű könyv a legfinomabb, legínycsiklandóbb új receptjeimet tartalmazza. Jelszavam itt: az otthonos ízek. A receptek többsége a 15 vagy 30 percesekhez képest nem éppen szupergyors: hosszú » Termék lap
 

Találatok száma: 840 db / 28 oldalon

Az olcsó.hu Szakácskönyvek, gasztronómia árlistájában megjelenő termékek a forgalmazó boltokban vásárolhatók meg, az olcsó.hu nem árusítja azokat. A forgalmazó az adott termék árára kattintva érhető el. A megjelenített árak, információk és képek tájékoztató jellegűek, azok pontosságáért az olcso.hu üzemeltetője nem vállal felelősséget. Kérjük, hogy Szakácskönyvek, gasztronómia vásárlása előtt a forgalmazó webáruházban tájékozódjon részletesen a termék áráról, a vásárlás feltételeiről, a termék szállításáról és garanciájáról.